English

Konference       Služební cesty       Letenky

Agentura Contour, s.r.o. zajišťuje veškeré
služby spojené s pořádáním

dále zajišťuje
pro organizace i soukromé osoby

Zásady zpracování osobních údajů podle GDPR

1.1. Právní základ pro zpracování Vašich osobních údajů

Poskytnutí a zpracování Vašich osobních údajů je nezbytné pro splnění smlouvy uzavřené s Contour, s.r.o., jejíž jste smluvní stranou, případně pro provedení opatření přijatých před uzavřením této smlouvy na Vaši žádost.

1.2. Účely zpracování, pro které jsou Vaše osobní údaje určeny

  • splnění smluvního vztahu mezi Vámi a Contour, s.r.o.,
  • vystavení daňového dokladu,
  • budoucí uplatňování práv ze smluvního vztahu,
  • dodržení archivačních povinností,
  • splnění povinností vyplývajících ze zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví a
  • poskytnutí součinnosti při následné kontrole nakládání s veřejnými rozpočty a státním majetkem ze strany kontrolních orgánů.

1.3. Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů

Osobní údaje mohou být v nezbytně nutném rozsahu předány třetím osobám (příjemcům), a to pouze pro shora popsané účely. Těmito příjemci mohou být orgány veřejné správy v souladu s právními předpisy, dodavatelé Contour, s.r.o., kteří pro něj zajišťují zpracování osobních údajů nebo k nim mají přístup (např. servis a správa IT systémů), společnosti zabývající se vymáháním pohledávek, jiným subjektům v případech, kdy nám poskytnutí Vašich údajů ukládají právní předpisy.

1.4. Doba, po kterou budou osobní údaje uloženy, případně kritéria použitá pro stanovení této doby

Doba nezbytná ke splnění účelů vymezených dle bodu 1.2.
Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu určenou podle následujících kritérií:
  • Během trvání smlouvy: Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu realizace našeho vzájemného smluvního vztahu.
  • Po ukončení smlouvy: Po ukončení smlouvy uchováváme Vaše osobní údaje po dobu trvání promlčecí doby, kdy je možné z naší a/nebo Vaší strany uplatnit jakýkoliv nárok z ukončené smlouvy.
  • Trvání zákonné povinnosti: Faktury uchováváme po dobu archivační doby stanovené zákonem.

1.5. Způsob zpracování

Osobní údaje jsou zpracovávány manuálně a automatizovaně pomocí příslušného softwarového vybavení, nejsou zpřístupňovány nikomu s výjimkou příjemců uvedených výše a samotnému subjektu osobních údajů. Contour, s.r.o. nebude Vaše osobní údaje předávat do třetí země nebo mezinárodní organizaci.
Contour, s.r.o. provede likvidaci osobních údajů, jakmile pomine účel, pro který byly osobní údaje zpracovány. Zpracování, uchování a likvidace osobních údajů se provádí v souladu se zákonem č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, v platném znění.

Jaká máte práva při zpracování Vašich osobních údajů?

Contour, s.r.o. si dovoluje informovat fyzické osoby, jejichž osobní údaje zpracovává o následujících právech, které pro Vás vyplývají z nařízení:

podle článku 13 nařízení

Máte právo požadovat od Contour, s.r.o. přístup ke svým osobním údajům. Můžete správce požádat o přístup k osobním údajům, které o Vás zpracováváme.
Máte právo požadovat opravu nebo výmaz svých osobních údajů, popřípadě omezení zpracování, a vznést u Contour, s.r.o. námitku proti zpracování, jakož i právo na přenositelnost údajů. Můžete tak správce požádat o opravu nepřesných nebo nekompletních osobních údajů, které o Vás zpracováváme.
Máte právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů.

podle článku 15 nařízení - právo na přístup ke svým osobním údajům

Máte právo získat od Contour, s.r.o. potvrzení, zda Vaše osobní údaje jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je tomu tak, máte právo získat přístup ke svým osobním údajům a k následujícím informacím: a) účely zpracování; b) kategorie dotčených osobních údajů; c) příjemci nebo kategorie příjemců, kterým Vaše osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny, zejména příjemci ve třetích zemích nebo v mezinárodních organizacích; d) plánovaná doba, po kterou budou Vaše osobní údaje uloženy, nebo není-li ji možné určit, kritéria použitá ke stanovení této doby; e) existence práva požadovat od Contour, s.r.o. opravu nebo výmaz svých osobních údajů nebo omezení jejich zpracování anebo vznést námitku proti tomuto zpracování; f) právo podat stížnost u dozorového úřadu; g) veškeré dostupné informace o zdroji Vašich osobních údajů, pokud nebyly získány přímo od Vás; h) skutečnost, že dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování, uvedenému v čl. 22 odst. 1 a 4 nařízení, a přinejmenším v těchto případech smysluplné informace týkající se použitého postupu, jakož i významu a předpokládaných důsledků takového zpracování pro Vás.
Máte právo na poskytnutí kopie svých osobních údajů zpracovávaných Contour, s.r.o.. Za další kopie Vám Contour, s.r.o. může účtovat přiměřený poplatek na základě administrativních nákladů. Jestliže podáte žádost v elektronické formě, poskytnou se informace v elektronické formě, která se běžně používá, pokud nepožádáte o jiný způsob.

podle článku 16 nařízení – právo na opravu osobních údajů

Máte právo na to, aby Contour, s.r.o. bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se Vás týkají. S přihlédnutím k účelům zpracování máte právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení.

podle článku 17 nařízení – právo na výmaz Vašich osobních údajů

Máte právo na to, aby Contour, s.r.o. bez zbytečného odkladu vymazal Vaše osobní údaje, pokud je dán jeden z těchto důvodů: a) Vaše osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány; b) odvolal/a jste tento souhlas se zpracováním svých osobních údajů, a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování; c) vznesl/a jste námitky proti zpracování podle čl. 21 odst. 1 nařízení a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování nebo jsem vznesl/a námitky proti zpracování podle čl. 21 odst. 2 nařízení; d) Vaše osobní údaje byly zpracovány protiprávně; e) Vaše osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené v právu Evropské unie nebo jejího členského státu, které se na Contour, s.r.o. vztahuje. To, co je uvedeno v tomto odstavci výše, se neuplatní, pokud je zpracování Vašich osobních údajů nezbytné: a) pro výkon práva na svobodu projevu a informace; b) pro splnění právní povinnosti, jež vyžaduje zpracování podle práva Evropské unie nebo jejího členského státu, které se na Contour, s.r.o. vztahuje, nebo pro splnění úkolu provedeného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, pokud by jím byl Contour, s.r.o. pověřen; c) z důvodů veřejného zájmu v oblasti veřejného zdraví; d) pro účely archivace ve veřejném zájmu, pro účely vědeckého či historického výzkumu či pro statistické účely v souladu s čl. 89 odst. 1 nařízení; e) pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

podle článku 18 nařízení - právo na omezení zpracování Vašich osobních údajů

Máte právo na to, aby Contour, s.r.o. omezil zpracování v kterémkoli z těchto případů: a) pokud byste popíral/a přesnost svých osobních údajů, a to na dobu potřebnou k tomu, aby Contour, s.r.o. mohl přesnost Vašich osobních údajů ověřit; b) zpracování je protiprávní a Vy byste odmítl/a výmaz svých osobních údajů a žádal/a bych místo toho o omezení jejich použití; c) Contour, s.r.o. již Vaše osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, avšak Vy byste je požadoval/a pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků; d) vznesl/a-li jste námitku proti zpracování podle čl. 21 odst. 1 nařízení, dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvody Contour, s.r.o. převažují nad Vašimi oprávněnými důvody.
Pokud bylo zpracování omezeno podle předchozího odstavce, mohou být tyto Vaše osobní údaje, s výjimkou jejich uložení, zpracovány pouze s Vašim souhlasem, nebo z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků, z důvodu ochrany práv jiné fyzické nebo právnické osoby nebo z důvodů důležitého veřejného zájmu Evropské unie nebo některého jejího členského státu.

podle článku 19 nařízení - oznamovací povinnost ohledně opravy nebo výmazu Vašich osobních údajů nebo omezení zpracování

Contour, s.r.o. oznamuje jednotlivým příjemcům, jimž byly Vaše osobní údaje zpřístupněny, veškeré opravy nebo výmazy Vašich osobních údajů nebo omezení zpracování, s výjimkou případů, kdy se to ukáže jako nemožné nebo to vyžaduje nepřiměřené úsilí. Contour, s.r.o. Vás informuje o těchto příjemcích, jen pokud to budete požadovat.

podle článku 20 nařízení – právo na přenositelnost údajů

Máte právo získat Vaše osobní údaje ve strukturovaném, běžně používaném strojově čitelném formátu a předat je jinému správci, případně požadovat po Contour, s.r.o. přímo předání jinému správci, pokud je zpracování založeno na Vašem souhlasu (čl. 6 odst. 1, písm. a), čl. 9 odst. 2 písm. a)) nebo na smlouvě (čl. 6 odst. 1 písm. b)) a zpracování se provádí automatizovaně. Toto právo se neuplatní na zpracování nezbytné pro splnění úkolu Contour, s.r.o. ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci a tímto právem nesmí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.

podle článku 21 nařízení – právo vznést námitku

Máte z důvodů týkajících se Vaší konkrétní situace právo kdykoli vznést u Contour, s.r.o. námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, na základě čl. 6 odst. 1 písm. e) nebo f) nařízení, včetně profilování založeného na těchto ustanoveních. Contour, s.r.o. Vaše osobní údaje dále nebude zpracovávat, pokud neprokáže závažné oprávněné důvody pro zpracování, které převažují nad Vašimi zájmy nebo právy a svobodami, nebo pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.
Pokud se Vaše osobní údaje zpracovávají pro účely přímého marketingu, nebudou již Vaše osobní údaje pro tento účel zpracovávány, pokud vznesete námitku.
Své právo vznést námitku můžete uplatnit automatizovanými prostředky pomocí technických specifikací.

podle článku 22 nařízení – automatizované individuální rozhodování, včetně profilování

Máte právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které má pro Vás právní účinky nebo se Vás obdobným způsobem významně dotýká. To neplatí, pokud je rozhodnutí: a) nezbytné k uzavření nebo plnění smlouvy mezi Vámi a Contour, s.r.o.; b) povoleno právem Evropské unie nebo jejího členského státu, které se na Contour, s.r.o. vztahuje a které rovněž stanoví vhodná opatření zajišťující ochranu Vašich práv a svobod a oprávněných zájmů; c) založeno na Vašem výslovném souhlasu.

podle článku 34 nařízení – oznamování případů porušení zabezpečení osobních údajů

Pokud je pravděpodobné, že určitý případ porušení zabezpečení Vašich osobních údajů bude mít za následek vysoké riziko pro Vaše práva a svobody, má Contour, s.r.o. povinnost Vám toto porušení bez zbytečného odkladu oznámit.
Oznámení podle předchozího odstavce se však nevyžaduje, je-li splněna kterákoli z těchto podmínek: a) Contour, s.r.o. zavedl náležitá technická a organizační ochranná opatření a tato opatření byla použita, zejména taková, která činí tyto Vaše osobní údaje nesrozumitelnými pro kohokoli, kdo není oprávněn k nim mít přístup, jako je například šifrování; b) Contour, s.r.o. přijal následná opatření, která zajistí, že vysoké riziko pro Vaše práva a svobody podle předchozího odstavce se již pravděpodobně neprojeví; c) vyžadovalo by to nepřiměřené úsilí.